ביטוח בריאות ברילוקיישן ליוון: מה חשוב לקחת בחשבון?
- Chen Lev
- 25 במרץ 2024
- זמן קריאה 4 דקות
עודכן: לפני 5 ימים

לנו בישראל יש מזל. התברכנו במערכת הבריאות הציבורית מהטובות בעולם, ובכיסוי ביטוחי אוניברסלי - המוכר לנו בשם "קופת חולים" - מהנדיבים והעשירים בעולם. אנחנו רגילים לידיעה שלא משנה מה נצטרך, בין אם מדובר במעקב שגרתי אצל רופאת המשפחה, ביקור דחוף בחדר המיון או טיפול מורכב בבית חולים - נקבל כל מה שנצטרך, ובחינם.
כשאנחנו עוברים למדינה אחרת, למשל ברילוקיישן ליוון, הכללים משתנים לגמרי ואנחנו מתמודדים עם סביבה בלתי מוכרת. אנחנו נדרשים לבצע פעולות שאנחנו כלל לא רגילים להן, כמו למשל לשלם עבור ביקור אצל רופא משפחה, ולא ברור לנו באילו תנאים מותר לנו לגשת לחדר מיון. כולנו מרגישים כמו דג מחוץ למים, וקשה למצוא תשובות ברורות.
בשל המורכבות של מערכות הבריאות בישראל ובעולם, אין שום סיכוי שנוכל לכסות את כל ההיבטים הרלוונטיים לביטוחי הבריאות ברילוקיישן ליוון במאמר אחד. במאמר הזה נתמקד בשאלה שרבים מתקשים למצוא לה תשובות: איזה ביטוח בריאות צריך ברילוקיישן ליוון. ולמעשה, בשל המורכבות, הצרכים של כל אחד מאיתנו ברילוקיישן יהיו שונים - לכן גם לא נוכל לתת תשובה אחת לשאלה הזו. המקסימום שנוכל לעשות הוא לפרוס את מגוון האפשרויות, הייתרונות והחסרונות של כל אפשרות, והמשמעויות למשפחה המבצעת רילוקיישן.
לפני שנמשיך, הנה כמה מילים על מערכת הרפואה ביוון שיעזרו להסביר את השיקולים השונים בהמשך. בשונה מישראל, ביוון מערכת הבריאות הפרטית גדולה ומגוונת הרבה יותר מבישראל. רוב היוונים ממעמד הביניים ומעלה בוחרים ברופא משפחה פרטי ולא ברופא שעובד במרפאה ממשלתית או ב"קופת חולים". בתי החולים הפרטיים אינם מתמחים רק בניתוחים מהירים ויוקרתיים - הם מספקים מעטפת שלמה, כולל אשפוזים, מחלקות פנימיות ועוד. לכן, כשנשקול את האפשרויות השונות חשוב שנבדיל האם הכיסוי שנבחר בו כולל כיסוי למערכת הממשלתית בלבד - שבה רמת הרפואה מצוינת, אך התנאים פחות נעימים - או גם למערכת הפרטית, ששם ניתן לקבל את כל שירותי הרפואה מהר יותר ובתנאים נעימים יותר, כמו שאנחנו מכירים בישראל.
היבט נוסף שחשוב להבין בעולם ביטוחי הבריאות הוא ההבדל בין כיסוי חירום לכיסוי מלא. כשאנחנו נמצאים בישראל וצריכים לראות רופא, אנחנו הולכים לראות רופא - וזה לא משנה לנו אם מטרת הביקור היא דלקת גרון שהתחילה אתמול או מעקב שגרתי אחרי בדיקות הדם. לחברת הביטוח, לעומת זאת, זה כן משנה: חלק ממסגרות הביטוח כוללות כיסוי מלא, שכולל רפואה מונעת, בדיקות שגרה, תרופות עבור מחלות כרוניות ועוד; בעוד שביטוחים פרטיים מסוימים כוללים רק כיסוי לאירועי חירום - החל משפעת קלה ועד לתאונה חמורה. הכוונה ב"חירום" אינה בהכרח שמדובר באירוע רפואי חמור, אלא במחלה חדשה ובלתי צפויה, או פציעה כתוצאה מתאונה, שלא הייתה ידועה לפני כניסת הביטוח לתוקף ומצריכה טיפול רפואי.
האפשרויות הבאות הן האפשרויות העיקריות העומדות בפני מי שמבקש לעשות רילוקיישן ליוון, לתקופה קצרה או ארוכה. לכל אחת יתרונות וחסרונות, וניתן כמובן לשלב בין האפשרויות השונות כדי לקבל כיסוי מתאים לכם ולמשפחתכם.
ביטוח נסיעות ישראלי רגיל
ביטוח בריאות יווני פרטי
AMKA