top of page

בדרך לדרכון היווני: איך מוציאים תעודות ומסמכים ישנים מיוון?

  • תמונת הסופר/ת: Chen Lev
    Chen Lev
  • לפני 24 שעות
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: לפני 21 דקות

בישראל חיים כיום עשרות אלפי צאצאים ליהדות יוון. יהודי סלוניקי עלו לתל אביב החל בשנות השלושים, ובהמשך - אחרי השואה ולאחר קום המדינה - ניצולי שואה מיוון עלו גם הם לישראל. בשנות החמישים נרשם גל עלייה נוסף כשיהודים בעלי אזרחות יוונית אשר גרו במצרים, בקהיר ובאלכסנדריה, עלו עם דרכוניהם היוונים לישראל בסוף שנות החמישים, עם התגברות העוינות במצרים כלפי הזרים שחיו שם.


כעת ישראלים רבים שמוצא אבותיהם מיוון מבקשים לבחון את זכאותם לאזרחות יוונית ולדרכון יווני. לאחר ביצוע מחקר משפחתי ראשוני, השלב הבא הוא בדרך כלל גיבוש הוכחות לכך שמוצא המשפחה הוא אכן ביוון. אמנם משפחות רבות מחזיקות בסיפור משפחתי משכנע ואף בתעודת זהות ישראלית שבה מצוין שהסבא נולד ביוון, אולם מרכיבים אלה אינם משמשים הוכחה מספקת לתחילת תהליך האזרחות. אפילו רישום המשפחה בבית כנסת או בקהילה יהודית ביוון אינו מהווה תיעוד מספיק. לחצו על הכותרות המודגשות להלן למידע נוסף על השלבים השונים במחקר בדרך לדרכון היווני.


שאלה ראשונה: מי היה היווני האחרון במשפחה?

שאלה שנייה: היכן היווני האחרון במשפחה נולד?

שאלה שלישית: האם ניתן להוכיח את אזרחותו של היווני האחרון במשפחה?

שאלה רביעית: האם ניתן להוכיח שאתם צאצאים של היווני האחרון במשפחה?

תהליך חיפוש ואיתור המסמכים ביוון - בוודאי כשהוא מבוצע מרחוק, מישראל - כרוך במידה לא מבוטלת של בלבול ותחושת חוסר אונים. אך אל דאגה: במקרים רבים ניתן לקבל את המסמכים במהירות רבה כדי שתוכלו להמשיך את תהליך בקשת האזרחות ללא עיכובים.













מוכנים למסע היווני שלכם?

אני מתעניין ב:

תודה! ניצור קשר בקרוב

©2023 by relocatetogreece.com

bottom of page